Dromen van een nieuwe editie in 2030

De werkgroep Kadille zoekt een nieuwe kernploeg en vrijwilligers. Na de afgelaste editie in 2020 door corona wil de werkgroep in de zomer van 2030 opnieuw met alle Dilbeekse Chiro en Scouts samen op kamp. Vrijwilligers kunnen zich opgeven via het contactformulier en worden nadien gecontacteerd.

Die verdomde corona…
De vorige editie kon door corona jammer genoeg niet doorgaan zoals gepland. We hebben hard gewerkt aan de vijfde editie die normaal gezien in 2020 zou doorgaan in Dourbes. Maar, toen het duidelijk werd dat op kamp gaan niet zou lukken zoals andere jaren legden de werkgroepen en kernploeg de focus op het ondersteunen van de verenigingen. Iedereen een geschikt terrein geven, binnen of buiten Dourbes, was de eerste prioriteit. Elke groep vond een geschikt terrein en kon, binnen de toen geldende maatregelen, op kamp gaan. We zorgden toch nog voor de nodige Kadille-sfeer door elke vereniging een spelkoffer met spelfiches en spelmateriaal mee te geven op kamp.

Geen vrijwilligers voor versnelde editie in 2025
Om de verschillende verenigingen niet nog eens 10 jaar te laten wachten, ging de kernploeg op zoek naar nieuwe vrijwilligers om het project te trekken om in de zomer van 2025 een nieuwe editie te voorzien. Er waren geen kandidaten waardoor de kerngroep besliste om een nieuwe editie in 2030 vorm te geven. Op voorwaarde dat er voor die editie wel vrijwilligers gevonden worden…

Nieuwe editie in 2030?
We hopen alvast op een nieuwe editie in 2030. In september 2025 zal er een nieuwe oproep gelanceerd worden bij (oud-)leiding in Dilbeek.

Geschiedenis
De eerste editie van Kadille ging door in 1976 op de militaire domeinen van Leopoldsburg. Vandaar ook de naam Kadille: ‘KAmp DILbeek LEopoldsburg’. Een zestal bewegingen vertrokken met pak en zak op kamp. In 1990 volgde een tweede editie, toen werd Recht ingepalmd. De derde editie was Kadille 2000 en werd het kleine dorpje Ottré veroverd door 13 jeugdbewegingen, samen goed voor 1300 jongeren op kamp. In 2010 gingen alle 15 jeugdbewegingen van Dilbeek mee. 1.500 leden van Chiro en Scouts verhuisden in juli 2010 voor 10 dagen naar Olloy-sur-Viroin. De volgende editie volgt, als alles goed gaat, in de zomer van 2030.